Kennel Daneskjold  

Working Malinois   


Velkommen
DKK opdrætter
Nyheder
Til salg
Hvalpe
Planlagte hvalpe
Tidligere kuld
Vores hunde
Vores mål
Vores avl
Vores historie
Racen Malinois
Artikler
Fotogalleri
Hvalpe-galleri
Pensionister
Links
Kontakt
Malinois i tjeneste
Sommerhuset
Her bor vi
Racen Malinois

Mentaliteten:

Malinois er en meget aktiv hund, som lever livet intenst og er meget engageret i alt der foregår. Den har et stort behov for at bruge sig selv og træne sin stærke smidige krop. Den har en medfødt meget stærk byttedrift, med de fordele og ulemper som det medfører. Den vil gerne kæmpe og lave ruske/trække lege og den kan være voldsom i sin kampleg.

Det kan kræve megen tålmodighed at vende malinoishvalpens lyst til kampleg væk fra ens egne bukseben, ankel eller arm. Den kan, som hvalp og unghund, i sin legelyst synes at "gå over gevind" og her skal den afledes og vendes mod noget den må ruske, bide og lege med, helst sammen med dig.

Man straffer heller ikke en malinois for at vise sine drifter frem, den vil opfatte det som magtkamp eller i værste fald blive i tvivl om den må bruge/træne sine drifter. Straf og fysisk magt er kun negativt på lang sigt. Det handler om at blive et team med sin hvalp/unghund og om samarbejde og forståelse for individet.

En malinois har et stort behov for at blive aktiveret og beskæftiget, allerhelst sammen med dig. Hvis du ikke beskæftiger den, så finder den sandsynligvis selv på noget at lave og det er ikke altid, hvad man selv havde tænkt den skulle beskæftige sig med ;-) 

Socialt samvær og leg med hvalpe er meget vigtigt.

Den skal opdrages med ro, konsekvens og værdighed, i respekt for dens medfødte behov for leg, opgaver og aktivering. Den søger en venlig, intelligent, konsekvent og balanceret leder. Den accepterer ikke en stresset, højtråbende leder - da vinder du ikke dens respekt og den vil "snyde" dig, når du vender ryggen til.

Den er intelligent og meget påvirkelig/lærenem. Den skal som unghund vejledes i alle livet forhold, den læser alle dine reaktioner og signaler og det er din opgave at vise den til rette. Den skal lære hvornår den må bruge al sin energi og den skal lære at kontrollere sine stærke drifter gennem målbevidst træning og brug af de egenskaber den er født med.

Magter du at bruge tid på træning og beskæftigelse af en malinois, så får du en uovertruffen intelligent og altid parat følgesvend, som sammen med dig vil kunne løse selv de største udfordringer indenfor brugshundesport eller som tjenestehund. 

Frejdig hvalp! Daneskjold Wrangler (10 uger)

Daneskjold Viki (7 uger)

Sundheden:

Malinois er en hunderace som sjældent fejler noget. Den har yderst sjældent nogen ledproblemer, hverken hofteledsdysplasi (HD), eller albueledsartrose (AA) eller spondylose. Den er sundt bygget og vinklet.

Det er også yderst sjældent at der forekommer allergi, fedtknuder, øreproblemer eller andre hudsygdomme.

Den er ikke pylret eller ømskinnet, den slår sig gerne for at få sit mål. Men hvis den ømmer sig, så er det fordi der er noget galt, en malinois skal virkelig slå sig før den viser smerte.

Malinois af brugslinier er i Belgien avlet gennem mere end 100 år, hvor avlsmaterialet er udvalgt efter brugsegenskaber, udholdenhed og sundhed. Det er det vi nyder godt af i dag, Belgiernes utrolige dygtighed til at udvælge avlsmateriale til brug for sport, politi eller andet brugshundearbejde.

Vi håber at fremtidens opdrættere stadig vil være i stand til at udvælge avlsdyr, som holder vores race fysisk og mentalt sund og som indeholder de for racen malinois typiske egenskaber, som gør dem arbejdsdygtige som tjenestehunde og sportshunde. 

Anvendelsen:

Malinois er Belgiens "schæferhund" og her været anvendt som den foretrukne tjenestehund af politi og forsvar, på samme måde som den tyske schæferhund har været i tyskland.

I dag anvendes malinois i stor udstrækning som tjenestehunde hos politi og militær i mange andre lande end Belgien.

I vores naboland Tyskland er mere end 60 % af de tyske tjenestehunde af racen malinois. Antallet af malinois som tjenestehunde er støt stigende i Tyskland især på grund af deres sundhed.

Mere end 80 % af de malinois der avles i hele verden er brugshunde avlet efter deres brugsegenskaber og præstationer med henblik på tjeneste eller brugshundesport.

Der findes, som hos de fleste hunderacer, stammer af malinois, som primært er avlet til udstillingssport. På verdensplan måske 10%.

 

Tjenestehund i Tyskland, Daneskjold Panda.

 

Siden er designet med www.e-hjemmeside.dk

[ Login ]